Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Om companiet SSK

Companiet Show Sport Klubb är en dansförening som startade februari 1993. Vi finns i Bjärred, ca en mil utanför Lund, i Skåne. Föreningen består av mer än 200 medlemmar, både tjejer och killar från 4 år och uppåt. Vår verksamhet bygger på showdans som är en blandning av olika dansstilar.

Varje år har vi ett tema som vi jobbar med. Föregående år har vi t ex haft teman som Världen, Milstolpar i livet, Musikal/Dansfilmer, Färger osv. Ledarna för varje grupp får själva tänka ut hur de vill tolka temat. Utöver att musik och dans ska stämma ihop använder vi även scenkläder i stor utsträckning för att illustrera temat. Varje kalenderår avslutas med en stor juluppvisning. 

 

Våra duktiga ledare är guld värda. Utan dem skulle Companiet inte vara en så bra förening som den är idag. De jobbar flitigt med sina grupper. De lägger ner mycket tid och engagemang för att våra elever ska trivas och vilja fortsätta. Vår styrelse består enbart av våra egna ledare. Tanken är att alla ledare ska ha en möjlighet att få vara med och påverka föreningens verksamhet. Vi vill att alla ska kunna växa inom vår förening genom att börja som elev och sedan klättra sig upp till att bli ledare, gå med i styrelsen och så småningom kanske till och med ta över som ordförande eller kassör. 

 

Companiets grundtanke är att vi ska ha roligt tillsammans och att alla får vara med!  

 

Idag är det Karin Malmgren (ordförande) och Hilde Månsson (kassör) som styr föreningen.