Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Companiet SSK:s hemsida!

Companiet SSK är en dansförening som är aktiv i Bjärred. Vi har funnits sedan 1993 och har idag över 200 medlemmar, både pojkar och flickor, från 2 år och uppåt.

Vår verksamhet bygger på showdans som är en blandning av olika dansstilar. 


Vi satsar på att alla våra ledare ska ha en barn- och ungdomsledarutbildning hos SISU Idrottsutbildarna. Därefter går även ledarna fler utbildningar i syfte att utvecklas som dansinstruktörer. På varje träning ska minst en huvudtränare närvara. Huvudtränare blir man efter att man gått två utbildningar som är anordnade av SISU: Grundtränarutbildning samt Basal idrottsmedicin. Man ska även ha varit tränare i minst ett år. Den här regeln har vi för att garantera barnens säkerhet under träningen. 


Varje år har vi ett tema som vi dansar till och på vår årliga juluppvisning visar vi upp vad vi lärt oss under året som gått. Detta år blir det inte en vanlig julavslutning på stadsteatern. Mer info om coronaanpassad avslutning kommer senare under terminen.

Man får gärna komma och prova på gratis en lektion!

Höstterminen 2020 börjar den 24:e augusti (måndag v.35) och slutar den 20:e december (söndag v.51).

  

Companiets grundtanke är att alla ska få vara med och ha roligt tillsammans genom dansen!

 

 

Välkomna!

Distansundervisning för alla grupper från och med måndag
2020-11-21 13:28
Hej allihopa!
Companiets styrelse har precis haft möte och beslutat att alla träningar från och med måndag vecka 48 kommer att hållas på distans. Detta gäller alla resterande träningar under denna terminen. 

Beslutet är baserat på de ökande siffrorna av nya Coronafall samt folkmyndighetens utökade restriktioner. Det finns även både ledare samt elever som inte är bekväma med att ha träningar på Medborgarhuset med tanke på hur smitto-läget ser ut just nu. 

Det är med ledsna miner som vi tar detta beslut, men vi hoppas och tror att detta är var som är bäst för våra medlemmar och för allmänheten. 

För information om smitta och restriktioner: 
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Med vänliga hälsningar, Companiets ledare
Anpassade träningar pga nya restriktioner
2020-10-31 11:58

Hej elever och föräldrar! På grund av folkhälsomyndighetens nya restriktioner har vi behövt tänka om och anpassa vår verksamhet för allas säkerhet. De nya restriktionerna är nu satta fram tills den 17:e november. Vi kommer ut med ny information när vi vet hur det blir, men tills vidare är det detta som gäller. Har ni frågor eller funderingar går det bra att höra av er till tränarna för er/ert barns grupp (kontaktuppgifter hittar ni på hemsidan under fliken ”kontakt”).


Vår handlingsplan för de närmsta drygt 2 veckorna är baserat på de nya restriktionerna som avråder träning för personer över 15 år. Vi har också pratat med våra ledare för att se vilka grupper som hittills har klarat av att hålla ett säkert avstånd på träningarna. Vår prioritet är att i den mån vi kan fortsätta vår verksamhet utan att öka smittspridningen. 


Grupper som kommer fortsätta att ha träning på medborgarhuset under strikta försiktighetsåtgärder är:

FreakOut crew

Showpro

Showamigos

Showteam

Showstars 


Showteam kommer dela upp gruppen på sina två träningar i veckan för att undvika för stor grupp, mer information kommer från era ledare. 


Grupper som inte kommer ha träning på medborgarhuset är: 

Showsquad 

Showlights

Danspinglorna

Dansmix

Danspuffarna

Danskidz

Dansgänget

Familjedans


Dessa grupper kommer fortfarande ha träningar men inte på medborgarhuset. Istället kommer vi ha träningar online, mer info kommer till varje grupp från era tränare. 


Vi har även tagit beslutet att flytta fram filmningen till nästa termin. Det blir alltså ingen filmning den 5-6 december då vi inte vet hur läget kommer att se ut då.Här kommer en länk till folkhälsomyndighetens information om skärpta allmänna råd för Skåne. https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/ Ta hand om er och varandra! 


Varma hälsningar från Companiets ledare

INSTÄLLDA TRÄNINGAR och nya restriktioner
2020-10-28 21:29
Hej kära medlemmar!

SAMTLIGA TRÄNINGAR ÄR INSTÄLLDA från och med torsdag den 28 oktober till söndag den 1 november.

Nu har nya restriktioner kommit till Skåne för att minska spridningen av covid-19. Dessa restriktioner har lett till att vi som har fått nya rekommendationer att förhålla oss till. Eftersom vi i styrelsen inte har haft möjlighet att lägga upp en handlingsplan för Companiets SSKs fortsatta verksamhet i hösten ställer vi nu in träningar den kommande veckan. Detta med syftet att minska smittspridningen för ledare och elever. Ny information om resterande termin kommer senast på söndag den 1 november.

Här kommer en länk till riksidrottsförbundet RF SISUs informationssida om de nya restriktionerna. https://www.rfsisu.se/skane/Nyheter/Egnanyheter/2020/extrainsattinformationstraffidagomskarptaallmannaradiskane?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3&fbclid=IwAR2paqp4gd6IbMihURjBlolNi2IEPZpIAWZrC2pJ7wOftwT1ItBXO0Ebaw8

Här kommer en länk till folkhälsomyndighetens information om skärpta allmänna råd för Skåne. https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/ 

Ta hand om er och varandra!

Varma hälsningar från Companiets Ledare
Foto samt video på elever
2020-10-24 17:59
Hej!
Snart är det dags för vår efterlängtade uppvisning! Som tidigare nämnts kommer årets uppvisning att ske i form av en videoinspelning. Inför detta kommer även bilder samt videos att tas under träningar och läggas ut på Companiets sociala medier. Uppvisningen kommer även att spridas på Facebook samt Youtube.

Om ni inte vill att ert barn ska synas i dessa inlägg eller på bilder/filmer i allmänhet, vänligen informera tränarna för gruppen alternativt maila Companiets mail: companiet@live.se. Tränarnas kontaktuppgifter finns under fliken "kontakt" under loggan här på hemsidan. 

Mvh Companiets ledare
Coronaanpassning på Companiet hösten 2020
2020-08-20 13:42

Hej kära medlemmar i Companiet SSK!


Inför terminsstart den 24 augusti ber vi er att läsa igenom och följa regler som Companiets styrelse har sammansatt för att minska smittspridningen av Covid-19 i anslutning till inomhusträningar i höst. 


Vi ber även om förståelse för vårt beslut att inte genomföra en julavslutning på stadsteatern som vanligt då den oberäkneliga situationen gör det omöjligt för oss att ersätta en planerad avslutning om vi inte redan nu ställer in oss på att den inte kommer genomföras. Mer information om alternativ avsluting kommer under terminens gång.


Anmälningar till Companiets dansgrupper kan göras via vår hemsida fram till och med den 20 september. https://companietssk.sportadmin.se/start/?ID=66577

 

Här kommer nu information kring hur vi på companiet har bestämt oss för att hantera smittspridningen och göra det möjligt för oss att ha inomhusträningar i höst.


 • Så få som möjligt ska komma och hämta eleverna och max 1 person per elev får komma och hämta.

 • Föräldrar som kommer och hämtar/lämnar barnen får inte gå upp för trapporna till den stora salen utan ombeds vänta nedanför trapporna (i hallen) eller helst utomhus om vädret tillåter det. 

 • Elever ska komma 5 min innan träningen börjar och vänta ovanför trapporna i kapprummet för att minska trängsel.

 • Riskgrupper ombeds inte vistas i Medborgarhuset.

 • Det är viktigt att ifall man har symtom ska man stanna hemma!

 • Om en elev visar symtom under träningen får ledarna lov att skicka hem eleven.

 • Om en elev vill komma och prova på, meddela berörda tränare innan.

 • Föräldrar får inte lov att sitta med på elevens första träning, de får inte heller lov att vänta i kapprummet.

 • Dela inte vattenflaskor! Alla elever måste ta med en egen vattenflaska till träningen.

 • Det är mycket viktigt att lyssna på ledarnas instruktioner.

 • Tvätta händerna innan träningen.

 • Hosta/nys i armvecket.

 • Se till att hålla avstånd så gott det går.


Om ni har några undringar är det bara att höra av er till ledarna! Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.


Med varma hälsningar från alla Companiets ledare


Nyheter från våra grupper
Showstars -09, 20/08 14:05 
Familjedans 2-4 år , 20/08 14:03 
Showteam -08, 09/04 17:17 
Showpro -05, 13/02 16:14 
Showpro -05, 11/01 19:22 
Showteam -08, 16/11 15:25