SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Companiet SSK:s hemsida!

Companiet SSK är en dansförening som är aktiv i Bjärred. Vi har funnits sedan 1993 och har idag över 200 medlemmar, både pojkar och flickor, från 2 år och uppåt.

Vår verksamhet bygger på showdans som är en blandning av olika dansstilar. 


Vi satsar på att alla våra ledare ska ha en barn- och ungdomsledarutbildning hos SISU Idrottsutbildarna. Därefter går även ledarna fler utbildningar i syfte att utvecklas som dansinstruktörer. På varje träning ska minst en huvudtränare närvara. Huvudtränare blir man efter att man gått två utbildningar som är anordnade av SISU: Grundtränarutbildning samt Basal idrottsmedicin. Man ska även ha varit tränare i minst ett år. Den här regeln har vi för att garantera barnens säkerhet under träningen. 


Varje år har vi ett tema som vi dansar till och på vår årliga juluppvisning visar vi upp vad vi lärt oss under året som gått.


Man får gärna komma och prova på gratis en lektion!

Vårterminen 2020 börjar den 1:e februari (måndag v.5) och slutar den 13:e juni (söndag v.23).

  

Companiets grundtanke är att alla ska få vara med och ha roligt tillsammans genom dansen!

 

 

Välkomna!

Välkommen till årsmöte 2021
2021-01-31 16:56

Hej kära medlemmar! 


Den 6e mars klockan 16 har Companiet årsmöte och ni är varmt välkommna! Under mötet redovisar vi föregående år och planerar för hur vårt kommande år kommer att se ut. Mötet kommer att ske digitalt genom Google meet. Om man inte har använt denna plattform innan eller inte har ett google konto så hjälper vi även gärna till med detta. För att anmäla sitt intresse av att vara med på mötet mailar man våran gemensamma mail companiet@live.se. Hit kan du även maila för att få reda på mötets årshandlingar samt för att skicka in egna motioner inför mötet. Vi värderar era åsikter och uppskattar all hjälp vi kan få med att göra vår förening bättre för var dag. 


Mvh Companiet

Nya coronaanpassningar
2021-01-24 14:50

Välkomna till vårterminen 2021 på Companiet SSK! 


Vi ser fram emot terminsstarten den 1 februari och hoppas att vi tillsammans kan bedriva en trygg och givande dansverksamhet. Under vårterminen kommer vi vidta flera åtgärder för att undvika smittspridning av Covid-19. De vikigaste är följande: 


  • Hämtning och lämning av elever sker utanför medborgarhuset. Endast elever och ledare får komma in i lokalen. Ring berörd ledare vid behov, kontaktuppgifter finns på vår hemsida.


  • Elever ombeds vänta utanför medborgarhuset eller annan lokal tills ledare hämtar gruppen vid träningens början. Vid träningens slut kommer ledare lämna eleverna utanför lokalen.


  • Dela inte vattenflaskor! Alla elever måste ta med en egen fylld vattenflaska till träningen.


  • Se till att hålla avstånd mellan både tränare och elever.


  • Riskgrupper ombeds att inte vistas i Medborgarhuset.


  • Stanna hemma om du har symptom! Om en elev visar symtom under träningen får ledarna lov att skicka hem eleven.


  • Tvätta händerna eller använd handsprit innan du går in i stora salen eller annan lokal där träningen sker. Ledare ser till att tvål och vatten eller handsprit finns tillgänglig.


  • Verksamhet inomhus kommer endast gälla för elever födda 2005 eller senare. För övriga födda 2004 eller tidigare kommer alternativ träning anpassas utefter elever och ledares önskemål.


Alla anpassningar för samtliga medlemmar hittar du i dokument ”coronaanpassningar på companiet” som finnes under "Schema och regler". Genom att alla läser och följer dessa anpassningar kommer vi kunna i nuläget erbjuda inomhusträning för alla elever födda 2005 eller senare. Förutom dessa anpassningar kommer vi även att noggrant vädra lokalerna vi använder, anpassa maxantal som får vistas i våra lokaler och använda oss av markeringstejp för att lättare hålla avstånd.


Läs mer om vilka restriktioner som finns på www.folkhalsomyndigheten.se .


Anmälningarna till samtliga av våra grupper är nu öppna på companietssk.sportadmin.se . Inklusive våra nya grupper Dansknattarna för födda -16 och Musikaldans för födda 2011 eller tidigare.


Med varma hälsningar från Companiets styrelse.

Gratis danslektioner
2021-01-11 13:25

Hej kära elever!

Här kommer de lovade lektionerna för er som är som vi och inte vill vänta med att börja dansa. Till höger om titeln ser ni rekommendationer på vilken ålder koreografierna är anpassade för och ovanför titlarna ser ni lärarnas namn. Om ni lär er koreografier för 9 år eller uppåt, kom ihåg att värma upp innan ni börjar dansa. Isolations uppvärmningen är ett bra sätt att mjukna upp kroppen och om ni vill utmana er lite extra finns det otroligt många enkla uppvärmningar på youtube att välja mellan. Om ni är taggade på att träna upp musklerna är Isabell och Majas styrkevideor även perfekta. Maila gärna oss om ni har några frågor, våra kontaktuppgifter hittar ni under fliken ”kontakt” här på hemsidan. 


Saga

Isolations uppvärmning 9år+

https://youtu.be/taR_72lNzjA

Now and later koreografi 13år+

https://youtu.be/VrgCvAMz61o


Selma

https://youtu.be/4xMjRBhSnow 9-13 år

https://youtu.be/R2t_5U_2IlE 0-8 år

https://youtu.be/41A7Gyhatuk 0-8 år


Isabell och Maja

Armstyrka: https://youtu.be/x4qTmXhYgeE 

Stretch: https://youtu.be/86REn5WFFyY

Benstyrka: https://youtu.be/kTTJa9OhJuI


God fortsättning på er! Med vänliga hälsningar, ledarna på Companiet

Engagerade föräldrar sökes
2021-01-11 13:11

Hej alla dansföräldrar!


Är du en engagerad förälder som är intresserad av föreningsliv, delar Companiets värderingar och vill hjälpa ungdomar med att styra föreningar samt komma in i arbetslivet? Just nu söker styrelsen på Companiet motiverade föräldrar som är intresserade av att hjälpa till inom föreningen. Om du har intresse för detta, svara gärna på detta mail. Det går även bra att maila till vår gemensamma email companiet@live.se


Om du är nyfiken på föreningen men inte är säker än på ditt intresse är det kommande årsmötet ett perfekt tillfälle för att få en inblick i föreningen samt att träffa oss ledare. Mötet kommer att hållas lördagen den 6e Mars klockan 16. Kallelse till mötet med mer information kommer till att mailas ut och läggas upp på hemsidan en månad innan mötet. Där kommer även det att förklaras hur man anmäler intresse för att vara med på mötet. Vi uppskattar all respons och hoppas ni har en fortsatt bra vinter, så ses vi förhoppningsvis snart.


Mvh Companiets styrelse

Inför Vårterminen 2021
2021-01-02 20:50
Hej allihopa!
Gott nytt år på er, vi här på Companiet startar året hoppfulla och glada med ny information om den kommande terminen. På grund av den rådande situationen är terminen framflyttad tills dess terminstart den 1 Februari, detta i hopp om att vi då kommer att kunna hålla fler träningar på plats. För er som är lika otåliga som oss och inte kan vänta med att börja dansa igen så kommer vi att erbjuda gratislektioner som kompensation för de lektioner som gås miste om. Dessa lektioner kommer att länkas som Youtube videor här på hemsidan, för både medlemmar och icke-medlemmar att se. Videorna är även anpassade för olika åldrar och svårighetsgrader så att alla ska få tillgång till att lära sig. 

Vissa ändringar har gjorts inför terminen, bland annat kommer  hela två nya grupper att öppnas, Dansknattarna för elever födda -16 och vårt nya koncept Musikaldans! Musikaldans är gruppen för alla över 10 år som vill lära sig att både dansa, sjunga och spela teater. Utöka kreativiteten och testa på livet som musikalstjärna. Mer information finns ovan på de olika gruppernas sidor, samt på schemat som ni hittar under fliken "Schema & regler". Något annat som är nytt för terminen är att gruppen "Danspinglorna" byter namn till "Showtime". Gruppen "Famlijedans" har även tyvärr lagts ner. 

Angående anmälan: Terminens anmälningsavgifter ser även lite annorlunda ut i år, för ett mer jämnare pris i samband till lektionstid. Dessa hittar ni under fliken "Vanliga frågor" här på hemsidan. Återanmälningar för de som fortsätter även denna  terminen kommer att öppnas måndag den 4/1. Nyanmälningar öppnas måndag den 18/1. Denna termin kommer vi att fortsätta följa rekommendationer från folkhälsomyndigheten och göra vårat allra bästa för att skapa de bästa lektionerna för våra elever med detta i åtanke. Vi fortsätter att utvecklas och anpassa oss och ser fram emot allt 2021 har att erbjuda. 

Hoppas vi ses snart, med vänliga hälsningar ledarna och styrelsen på Companiet. 
Nyheter från våra grupper
Dansknattarna -16, 15/02 09:43 
Musikaldans 10+ år, 15/02 09:33 
Dansknattarna -16, 31/01 16:14 
Danspuffarna- 13, 31/01 16:12 
Musikaldans 10+ år, 31/01 16:11 
Showteam -08, 25/01 16:11