Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Companiet SSK:s hemsida!

Companiet SSK är en dansförening som är aktiv i Bjärred. Vi har funnits sedan 1993 och har idag över 200 medlemmar, både pojkar och flickor, från 2 år och uppåt.

Vår verksamhet bygger på showdans som är en blandning av olika dansstilar. 


Vi satsar på att alla våra ledare ska ha en barn- och ungdomsledarutbildning hos SISU Idrottsutbildarna. Därefter går även ledarna fler utbildningar i syfte att utvecklas som dansinstruktörer. På varje träning ska minst en huvudtränare närvara. Huvudtränare blir man efter att man gått två utbildningar som är anordnade av SISU: Grundtränarutbildning samt Basal idrottsmedicin. Man ska även ha varit tränare i minst ett år. Den här regeln har vi för att garantera barnens säkerhet under träningen. 


Varje år har vi ett tema som vi dansar till och på vår årliga juluppvisning visar vi upp vad vi lärt oss under året som gått. Detta år blir det inte en vanlig julavslutning på stadsteatern. Mer info om coronaanpassad avslutning kommer senare under terminen.

Man får gärna komma och prova på gratis en lektion!

Höstterminen 2020 börjar den 24:e augusti (måndag v.35) och slutar den 20:e december (söndag v.51).

  

Companiets grundtanke är att alla ska få vara med och ha roligt tillsammans genom dansen!

 

 

Välkomna!

INSTÄLLDA TRÄNINGAR och nya restriktioner
2020-10-28 21:29
Hej kära medlemmar!

SAMTLIGA TRÄNINGAR ÄR INSTÄLLDA från och med torsdag den 28 oktober till söndag den 1 november.

Nu har nya restriktioner kommit till Skåne för att minska spridningen av covid-19. Dessa restriktioner har lett till att vi som har fått nya rekommendationer att förhålla oss till. Eftersom vi i styrelsen inte har haft möjlighet att lägga upp en handlingsplan för Companiets SSKs fortsatta verksamhet i hösten ställer vi nu in träningar den kommande veckan. Detta med syftet att minska smittspridningen för ledare och elever. Ny information om resterande termin kommer senast på söndag den 1 november.

Här kommer en länk till riksidrottsförbundet RF SISUs informationssida om de nya restriktionerna. https://www.rfsisu.se/skane/Nyheter/Egnanyheter/2020/extrainsattinformationstraffidagomskarptaallmannaradiskane?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3&fbclid=IwAR2paqp4gd6IbMihURjBlolNi2IEPZpIAWZrC2pJ7wOftwT1ItBXO0Ebaw8

Här kommer en länk till folkhälsomyndighetens information om skärpta allmänna råd för Skåne. https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/ 

Ta hand om er och varandra!

Varma hälsningar från Companiets Ledare
Foto samt video på elever
2020-10-24 17:59
Hej!
Snart är det dags för vår efterlängtade uppvisning! Som tidigare nämnts kommer årets uppvisning att ske i form av en videoinspelning. Inför detta kommer även bilder samt videos att tas under träningar och läggas ut på Companiets sociala medier. Uppvisningen kommer även att spridas på Facebook samt Youtube.

Om ni inte vill att ert barn ska synas i dessa inlägg eller på bilder/filmer i allmänhet, vänligen informera tränarna för gruppen alternativt maila Companiets mail: companiet@live.se. Tränarnas kontaktuppgifter finns under fliken "kontakt" under loggan här på hemsidan. 

Mvh Companiets ledare
Coronaanpassning på Companiet hösten 2020
2020-08-20 13:42

Hej kära medlemmar i Companiet SSK!


Inför terminsstart den 24 augusti ber vi er att läsa igenom och följa regler som Companiets styrelse har sammansatt för att minska smittspridningen av Covid-19 i anslutning till inomhusträningar i höst. 


Vi ber även om förståelse för vårt beslut att inte genomföra en julavslutning på stadsteatern som vanligt då den oberäkneliga situationen gör det omöjligt för oss att ersätta en planerad avslutning om vi inte redan nu ställer in oss på att den inte kommer genomföras. Mer information om alternativ avsluting kommer under terminens gång.


Anmälningar till Companiets dansgrupper kan göras via vår hemsida fram till och med den 20 september. https://companietssk.sportadmin.se/start/?ID=66577

 

Här kommer nu information kring hur vi på companiet har bestämt oss för att hantera smittspridningen och göra det möjligt för oss att ha inomhusträningar i höst.


 • Så få som möjligt ska komma och hämta eleverna och max 1 person per elev får komma och hämta.

 • Föräldrar som kommer och hämtar/lämnar barnen får inte gå upp för trapporna till den stora salen utan ombeds vänta nedanför trapporna (i hallen) eller helst utomhus om vädret tillåter det. 

 • Elever ska komma 5 min innan träningen börjar och vänta ovanför trapporna i kapprummet för att minska trängsel.

 • Riskgrupper ombeds inte vistas i Medborgarhuset.

 • Det är viktigt att ifall man har symtom ska man stanna hemma!

 • Om en elev visar symtom under träningen får ledarna lov att skicka hem eleven.

 • Om en elev vill komma och prova på, meddela berörda tränare innan.

 • Föräldrar får inte lov att sitta med på elevens första träning, de får inte heller lov att vänta i kapprummet.

 • Dela inte vattenflaskor! Alla elever måste ta med en egen vattenflaska till träningen.

 • Det är mycket viktigt att lyssna på ledarnas instruktioner.

 • Tvätta händerna innan träningen.

 • Hosta/nys i armvecket.

 • Se till att hålla avstånd så gott det går.


Om ni har några undringar är det bara att höra av er till ledarna! Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.


Med varma hälsningar från alla Companiets ledare


Snart öppnar anmälningar!
2020-07-27 14:22
Hej alla!

Nu börjar det närma sig terminsstart och därmed öppnar strax anmälningarna på Companiet SSK. För medlemmar öppnar återanmälningar 1:e augusti (lördag v.31). Nyanmälningar öppnar en vecka senare, alltså 8:e augusti (lördag v.32). Ni anmäler er genom att trycka på "Anmälan" högre upp på hemsidan. Följ sedan instruktionerna i fliken som öppnas.

Höstterminen börjar 24:e augusti (måndag v.35) och slutar 20:e december (söndag v.51). Schemat för terminen hittar ni under fliken "Dokument" här på hemsidan. Där hittar ni vilken/vilka dagar och tider de olika grupperna har träningar. Om situationen tillåter kommer vi som vanligt anordna en juluppvisning på stadsteatern i Lund i slutet av terminen. 

Med vänliga hälsningar
Ledarna Companiet SSK
Dansa gratis i sommar!
2020-06-22 11:39
I sommar samarbetar Companiet SSK och Lomma Kommun för att anordna gratis dansträning utomhus i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Alla träningar hålls i Bjärred vid "bananbacken" på Bjärehovsvägen (nära gröna lekan).

För de yngre arrangeras en sommartermin där barnen anmäler sig till en åldersgrupp med begränsat antal platser. Varje tisdag och torsdag hålls lektioner enligt nedan:
- Grupp 5-6 år dansar kl 16.00-17.00
- Grupp 7-8 år dansar kl 17.15-18.15
- Grupp 9-11 år dansar kl 14.45-15.45
Denna sommartermin börjar vecka 28 (första träningen tis 7/7) och pågår till vecka 30 (sista träningen tors 23/7) och avslutas med en avslutning, mer info om denna kommer senare. För medlemmar sker anmälning genom mail till companiet@live.se där för- och efternamn på eleven samt vilken grupp hen vill delta i anges. För icke-medlemmar krävs det dessutom personnummer, adress och mobilnummer till en målsman. TÄNK PÅ! Det är begränsade platser, först till kvarn.

För de äldre håller vi i drop-in-dans med fokus på olika stilar (rek. ålder från 12 år) eller träning med familjen (alla åldrar). Tiderna är enligt följande:
- Streetdance tisdagar 17.15-18.15
- Blandade stilar (all-styles) onsdagar kl 12.45-13.45
- Hiphop onsdagar kl 14-00-15.00
- Dansträning för familjen (fokus på rörelse och motion) onsdagar kl 15.15-16.15
- Modern dans onsdagar kl 16.45-17.45
Dessa träningstillfällen hålls en gång i veckan från vecka 27 till vecka 29. Det krävs ingen anmälning, det är bara att dyka upp! Man behöver inte delta på alla tre träningar, det går till exempel bra att komma på den andra även om man missat den första.

Hoppas vi ses i sommar!!

Med vänliga hälsningar 
Companiets ledareNyheter från våra grupper
Showstars -09, 20/08 14:05 
Familjedans 2-4 år , 20/08 14:03 
Showteam -08, 09/04 17:17 
Showpro -05, 13/02 16:14 
Showpro -05, 11/01 19:22 
Showteam -08, 16/11 15:25